Kalesija Online :: Sajt kalesijske raje
Trenutno niste prijavljeni...
KVRGUŠA
Potrebni sastojci
1/2kg. brasna
piletina ( batak, krilca, prsa)
so
jaje
ulje
kajmak
Način pripreme
Umutite skupa jaje, brasno, i so u mlakoj vodi, dovoljno da tjesto bude za razlijev-livaca.
Tepsiju podmazite lagano uljem i tjesto istresite u tepsiju.Tepsija moze biti malloo mlaka, podgrijte je. Piletinu isjecite vama po zelji, mozete u krupne komade a tako isto i u sitne komade. Kad ste tijesto istresili u tepsiju, stavite piletinu u ostatak tjesta posolite, promjesajte, i poredajte po tijestu u tepsiji. Pecite na 450 stepeni, kad vidite da je peceno, rumeno, polijte kajmakom i vratite jos par minuta da se kajmak utopi u tijesto.
Jock tu!
ZELJANICA
Potrebni sastojci
1/2 kg spinata,
2 dl ulja
25 dkg pavlake,
25 dkg mladog sira,
4 jajeta,
so,
kukuruzno brasno,
jufke (tvrdje, pravite ih od 1/2 kg brasna)
Način pripreme
Spinat ocistite, operite i stavite u vodu da baci kljuc.U procijedjen spinat dodajte kajmak, mladi sir, jaja, 1 dl ulja, kukuruzno brasno i so.Razvijte jufke u vilicini tepsije.Tepsiju pomastite stavite 2-3 jufke koje cete pomastiti.Pecite oko1/2 sata, potom isijecite pitu na komade, pospite s malo vrelog masla i mlake vode i zapecite jos koji minut.
Kukuruzno brasno mozete sipati po jufkama umjesto da ga stavite u nadjev.
Jock tu!
KROMPIRUŠA
Potrebni sastojci
1 kg krompira,
glavica crvenog luka,
koji rezanj bijelog luka,
50 dgk brasna,
15dkg maslaca,
so, biber
Način pripreme
Od brasna napravite jufke, razvijte i prosusite.Krompir ogulite, isjeckajte na kockice.Dodajte isjeckani luk, posolite pobiberite i ako hocete malo vegete stavite.Tako nacinjeni nadjev rasporedite po jufki i urolajte je u kolutove.Pecite oko 30 min.Kad je pita gotova, mozete je preliti kajmakom rastopljenim u malo vode i opet zapeci.
Jock tu!
BOSANSKI LOKUM
Potrebni sastojci
5 jaja,
5 kasika mineralne vode,
5kasika sitnog secera,
brasna po potrebi,
staub secer
Način pripreme
Umutite jaja,dodajte secer i mineralnu vodu. Dobro umutite. Dodajte brasna da smjesa bude gusta tako da se moze drzati u ruci. Oblikujte od smjese lokume duzine 7-10 cm. Tepsiju pomastite, pospite brasnom i stavite da se peku. Peci na blagoj vatri ,na pocetku 180 C a poslije na 100C da se izvuce, mora imati svijetlu boju . Kad su gotovi uvaljajte ih u staub secer.
U lokume mozete stavljati orahe.
Jock tu!
AYSA piše:
KROMPIRUŠA
http://www.kalesija.com/slicice/dodatno/1224234991.jpg
Potrebni sastojci
1 kg krompira,
glavica crvenog luka,
koji rezanj bijelog luka,
50 dgk brasna,
15dkg maslaca,
so, biber
Način pripreme
Od brasna napravite jufke, razvijte i prosusite.Krompir ogulite, isjeckajte na kockice.Dodajte isjeckani luk, posolite pobiberite i ako hocete malo vegete stavite.Tako nacinjeni nadjev rasporedite po jufki i urolajte je u kolutove.Pecite oko 30 min.Kad je pita gotova, mozete je preliti kajmakom rastopljenim u malo vode i opet zapeci.
napokon nesto dobro napravi

Jock tu!
Al` se ovdje dobro spremaaa!
Zamirisa sajt.
Jock tu!
Bujrum...
Jos pivce 

Jock tu!
tradiocionalana Narandza kuhinja
)
shampinjoni u vrhnju za kuhanje, tleca shnicla(resh) i shpinat 

Jock tu!
E `vako.
"Moja" Goca je pravi virtuoz u kuhinji al` bi voljela znat` kako da pripremi jufke.
Ja sam joj naravno sugerisao ali tijesto koje sam ja pokušao spremit nije baš meHko, pa je pucalo pri "razvlačenju".
Nek nam se ovdje javi nekakva "vrsna" i umješna kuharica (ili kuhar), sa pravom kvalifikacijom (iskustvom
) i time nam izađe u susret.
Unaprijed zahvalan vas jaran!
Jugo 
Jock tu!
hmmm, zar vođe neJma kvalifikovanih???

Jock tu!
jugoslav piše:
hmmm, zar vođe neJma kvalifikovanih???
![]()
prije ce biti,da ih ima vise nego dovoljno....zato i nema odgovora
ja ne znam kako rijecima (bez da se VIDI bar jednom postupak);objasniti pravljenje te "nase" jufke....bas je univerzalna.najbolje bi bilo ako mozes negdje na netu naci video....inace 
Jock tu!
dr.kurt piše:
http://img269.imageshack.us/img269/1350/dsc05119o.jpg
narandzin rodjus i priprema meze za sad vec lijecene alkoholicare...
al' se ovde dobro jelo.. 
Jock tu!
oo gledaj dekorOcije 
Jock tu!
dr.-e, hoš` reć, da je na narandžinom rođkasu bilo i "koketine". Na piletinu mi ne miriše, malo je veća.

Jock tu!
jugoslav piše:
dr.-e, hoš` reć, da je na narandžinom rođkasu bilo i "koketine". Na piletinu mi ne miriše, malo je veća.
![]()
![]()
ne znam da li je bome bilo koketine ili mudotine...uglavnom se pojelo hehe men' se cini da je bio horko u pitanju 
Jock tu!
dr.kurt piše:
jugoslav piše:
![]()
![]()
ne znam da li je bome bilo koketine ili mudotine...uglavnom se pojelo hehe men' se cini da je bio horko u pitanju
A po čemu zaključuješ, da je horko bio u pitanju? Jel` po onom boldovanom?
Ja ne vidom niš`.

Jock tu!
jugoslav piše:
A po čemu zaključuješ, da je horko bio u pitanju? Jel` po onom boldovanom?
Ja ne vidom niš`.
![]()
![]()
hehe kao pravi znalac mogu ti reci da je osnovna razlika u batkovima
kod horke su malo mrsaviji, i u ovom slucaju spusteni...nisu podignuti u nebesa kao kod koke

Jock tu!
Kad smo se već dotakli polova, možda nebi bilo zgore da se pažnja preusmjeri malo i na poze. Ovdje imamo tipične "roze-poze".
Da ne kažem "kokošije".
A ti sad "odbrani" svoju tezu da je ovo horko. 
Jock tu!
jugoslav piše:
Kad smo se već dotakli polova, možda nebi bilo zgore da se pažnja preusmjeri malo i na poze. Ovdje imamo tipične "roze-poze".
Da ne kažem "kokošije".
![]()
A ti sad "odbrani" svoju tezu da je ovo horko.
aman yugo...pa, ovaj horko je gay... 
Jock tu!
dr.kurt piše:
jugoslav piše:
Da ne kažem "kokošije".
![]()
A ti sad "odbrani" svoju tezu da je ovo horko.aman yugo...pa, ovaj horko je gay...
Kako uvjek za sve imaš odgovor?
Ma čudo jedno! 
Jock tu!
gljive ala shampiJoni.... sa umakom koji se nije mogao sachekati, gladni gosti.....

Jock tu!
soki piše:
gljive ala shampiJoni.... sa umakom koji se nije mogao sachekati, gladni gosti.....
![]()
![]()
![]()
moRel 2 velkačke porciye
*

Jock tu!
kaiser piše:
soki piše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
moRel 2 velkačke porciye![]()
*
more valahi..... al ovaj put sa umakom.... hosh i kajmaka, maLOneze i ostale sice?

Jock tu!