Kalesija Online :: Sajt kalesijske raje
Trenutno niste prijavljeni...
Jesi li ti ovo ozbiljno postavio ili se zezas? Nadam se da se zezas, posto ovakva tema otvara mogucnost za denuncijacije i opanjkavanja najgore vrste. I vec vidim ko ce se javljati..
Jock tu!
formalin_ piše:
Jesi li ti ovo ozbiljno postavio ili se zezas? Nadam se da se zezas, posto ovakva tema otvara mogucnost za denuncijacije i opanjkavanja najgore vrste. I vec vidim ko ce se javljati..
naravno da sam ozbiljno postavio
ko ne shvata, nece ni ostaviti adekvatan komentar..ha *..a ko shvata onda nece biti opanjkavanja 
Jock tu!
evo kap prvo da pojasnim malo 'peta kolona'' izraz za izdajnike, izrode, špijune itd..
a Bosni naravno da toga ima , tipican primjer bh vlast od samog pocetka je bilo evidentno da je tu najveci sljam , primitivizam i kriminal"uortacio" u vodecoj partiji ...... tzv izdajnistov
Jock tu!
formalin_ piše:
evo kap prvo da pojasnim malo 'peta kolona'' izraz za izdajnike, izrode, špijune itd..
a Bosni naravno da toga ima , tipican primjer bh vlast od samog pocetka je bilo evidentno da je tu najveci sljam , primitivizam i kriminal"uortacio" u vodecoj partiji ...... tzv izdajnistov
izrodi ne, ali spijuni i izdajnici da....znaci "peta kolona" je grupa ljudi koja tajno i subverzivno djeluje u nekoj drzavi tako sto su "normalni" stanovnici ili nadlezni u istoj drzavi, ali potajno izdaju drzavu i sve sto se u njoj desava nekome ko zeli unistiti istu...ili joj u bilo kom segmentu ne zeli dobro...
Jock tu!
izgleda ovo je tema samo tebe i mene
ajmo malo raja ukljuci te se
Jock tu!
heh, "peta kolona" ...
hmmm
bas me zanima koga ne bih ubrayao kada bi sad pravio spisak (ne bi bio duug, vyerovatno)
*

Jock tu!
Petokolonaši koji djeluju u svojim lokalnim zajednicama, jesu također valiki kamen spoticanja u razvoju infrastrukture i drugih temeljnih vrijednosti društvenog života u ćelijama države - lokalnoj zajednici...
Nadam se da ima razuma za prevazilaženje postojećeg stanja, da će podmetanja onih koji kreiraju ista i djeluju na podmukli način biti prošlost, a kao rezultat potiskivanja toga da će mo onemogućiti javnosti da se bavi tim problemom.
Neka nas dragi Bog uputi na pravi put i da nam samo dobra djela budu inspiracija života na ovome svijetu.
Jock tu!