Kalesija Online :: Sajt kalesijske raje
Trenutno niste prijavljeni...
Tih 80-ih godina 20. vjeka, bukvalno se živjelo za igranke. Đuskalo se na sve strane po diskaćima, domovima, budžacoma, sokacima ...
Za „odrasle“ igranke su održavane jednom-dvaput nedeljno.
Interesovanje je bilo ogromno, pa su se zbog loše ventilacije u toku ljetnjih mjeseci igranke selile na otvoreno. A kada je 82-83-će hol S.C-a otvoren u te svrhe, ubrzo je postalo najposećenije mjesto u okolini. Uz dobro ozvučenje s popularnim rock, pop ... bendovima toga doba, pa i uz lokalne grupe (Nečista krv) upotpunjavalo je tu već podgrijanju dobru atmosferu.
Plesalo se do iznemoglosti. Nažalost, kratko je trajalo.
Dom omladine otvoren je za raju tek početkom 90-ih i ko zna iz kojih sve razloga, često je držan pod ključem, te nije služio svrsi.
Kalesija toga doba bilo je i suviše mirno mjesto tako da su mnogi težili da ta "mirna oaza" kao takva dugo i opstane. Zato su primat u „živosti“ odnosila okolna mjesta. Nikako nisu zaostajala za urbanijim sredinama. Tako smo imali igranke na „Panjevima“, Međaš domu, Memićima ...
Dok se u varošicama opuštalo u selima se Bogami „živjelo“ i to 200 km/h. Primat u toj trci uvijek je odnosio „Međaš Dom“. Svakog petka i bez izuzetka! "Gužva" neminovna u svakom pogledu. Da je u gradu, izgledalo bi `vako ...
http://www.youtube.com/watch?v=RhzKZXU0gaM
Jock tu!
nema jarane ništa danas. I ove cure većina ih, svaka čast izuzecima kurvice, hodaju polugole i traže okolo nekog ko će ih silovat i tako to! tako da mi se i ne izlazi jer gdje da izađem.?????
Jock tu!
crocop piše:
nema jarane ništa danas. I ove cure većina ih, svaka čast izuzecima kurvice, hodaju polugole i traže okolo nekog ko će ih silovat i tako to! tako da mi se i ne izlazi jer gdje da izađem.?????
Nije valjda dotle došlo??? Zabrinjavajuće.
Znači nema više meraje. Doduše 21-vi je vijek ali isto tako znam da i taj 21-vi nije "zašao" svuda. No dobro, sigurnije je u zatvorenom, osvjetljenom prostoru nego li na poljančetu i ned`o Bog blizu neke živice. 
Jock tu!
sada se samo izlazi na"facebook", i "dernek" i tako to. Sve seo dvija virtualno.Jošš malo pa će izumit sex preko facebooka!
pozz
Jock tu!
jugoslav piše:
Da je u gradu, izgledalo bi kao u insertu jedne od najpopularnijih sreija "sretnog doba", "Grlom u jagode". Na "JU"-tube
potražite insret pod nazivom "Iz principa".
![]()
A sad pišite! Osim "K-1", mjesta vaših okupljanja su: ...
I da naravno, kako se provodite?
uuu Donjim Raincima jos uvijek imaju te igranke ljeti...bar su ove godine bile...ii ja sma bila nekoliko puta..ono bajg odem neni pa malo....ali vecinom stariji dodju...mada opet bude veoma zanimljivo....
Jock tu!
eheheheee ... aa negdje u drugoj polovini 80-ih, kada su se "smogovci" zamomčili, a "smogovke" zadjevojčile (omladina Kalesije), "smogovci" riješiše da iznađu mjesto iliti sakupljalište za se. Upravo onaj podrum u zgradi preko puta Opštine sa već priloženom viješću "Da li u Kalesiji ima inspekcije", bio je preuređen i prilagođen tada skromnim našim zahtjevima i potrebama. Gramofon, kasetaš, lajd-šou, prostorija za stoni tenis i upravo prostorija sa vodom koju nismo mogli obuzdati te istu pregradili malim betonskim pragom. Eno, on još postoji!
I tako mi sebi obezbjedismo mjesto za sportsko-zabavna nadmetanja, pa i za igranke. 
Jock tu!
A tek takmicenje pjevaca amatera kakva su to vremna bila sala doma kulture dupke puna kao da gostuje dino merlin
Jock tu!
profesor piše:
A tek takmicenje pjevaca amatera kakva su to vremna bila sala doma kulture dupke puna kao da gostuje dino merlin
Koliko sam ja upoznat sa planovima BKC-a Kalesija uskoro će da se oživi takmicenje pjevaca amatera krajem marta ili početkom aprila 2010
Jock tu!
Jugo, i meni se uspomene vratise kad sam vidio one tri preostale cigle od pregrade kojom smo pokusavali da obuzdamo podzemne vode. Jesmo imali tada dobre ideje, ali nekako nas je kratko drzalo. Taj disko u podrumu zgrade smo brizljivo spremali danima a onda smo odrzali nekoliko disko veceri i jedno vece bez razloga rasturili sve, i poceli da igramo stoni tenis, sto je opet bio jedan dobar i lijep vid okupljanja. Ne znam samo sto smo bili tako nestrpljivi, da li smo ocekivali da ce nas mali diskac biti ne znam ti ja sta, a iz ove perspektive bio je bas veoma prisan i nas, i steta sto nije potrajao.
Nesto slicno se potom desilo i sa onim diskom koji smo pravili u onoj zgradi gdje su bravari ranije drzali praksu, pored stare poste. Isto smo sa velikim entuzijazmom opremali jmjesto, farbali skupljali pare za razne sitnice, otvorili nas disko nazvali ga "PRIMUS", a onda opet vrlo brzo zapostavili. Sad opet ne znam zasto, da li je posjeta bila mala a mi smo odmah ocekivali vise i bili nestrpljivi. A bilo bi i toga da je potrajalo. I tu je dobro sto smo odmah ubacili sto za stoni tenis, pa je to opet ostalo mjesto za okupljanje i zabavu druge vrste.
A koliko se ja sjecam najbolje disko veceri su bile u onom starom Domu ispod Ruskovog bivseg stana ako se ne varam, ali valjda su nam i to nesto brzo zabranili.
Ma nama je tad sve bilo super jer nismo ni znali za bolje. Pa tek se pojavise kafici koji su prvo radili samo do 8 uvece, a onda i malo kasnije.
Svako vrijeme nosi svoje. Danasnja omladina sigurno ima svoje nacine da se zabavi, i njima su oni najbolji, koliko god se nama cinilo da je to ranije nesto bilo bolje i zdravije. I ovi mladi ce sa sjetom gledati na svoje zabave, a sad vala nek se zabavljaju koliko god mogu!
Jock tu!
crocop piše:
sada se samo izlazi na"facebook", i "dernek" i tako to. Sve seo dvija virtualno.Jošš malo pa će izumit sex preko facebooka!
pozz
Pa zar već nije??? 
Jock tu!
http://www.kalesija.co.ba/otvori.php?li … mp;id=9271
Ma koje "tri cigle Pajo"!? Tu je dio cijelog betonskog praga, ali u stvari osnove su cigle, samo su presvucene betonom (ako me sjećanje dobro služi). Doduše, gornji sloj je djelimično skinut. Iz priloženog se vidi da smo bili izvrsni graditelji. Aaaa ovu tezu o graditeljstvu potkrepljuje činjenica da su "mostovi prijateljstva", naša remek djela, ostali vječiti spomenik kao primjer neraskidivih veza i prijateljstva. 
Jock tu!