Kalesija Online Forum

Kalesija Online :: Sajt kalesijske raje

Trenutno niste prijavljeni...

#51 15.12.2009. 09:16:57

djeneral_karic
Napredujem!
Komentari: 486

Re: Novi video

Robovi Dunjaluka (ovoga svijeta) 2. DIO

Video o rasipništvu arapskih diktatora i tirana, i to novcem koji pripada svim muslimanima, dok u kući do njih djeca umiru od gladi....

Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu-alejhi-weselem.: ''Tako mi Allaha neće vjrovati, tako mi Allaha neće vjerovati, tako mi Allaha neće vjerovati.", upitan je, ko Allahov Poslaniče, kaže: "Ko zanoći sit, a komšija mu gladan.''

http://www.youtube.com/watch?v=PkqGIVEAdqU

http://www.youtube.com/watch?v=0ahwp1Xok3s

"Zaista, bili smo najmizerniji narod pa nas je Allah, subhanehu we-te'ala, uzdigao i ojacao Islamom! Zato, kad god budemo trazili velicinu izvan Islama, Allah ce nas poniziti!"
"Ti sa svakim - lijepo! I traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!» (El-E'araf, 199)
- Budi kao pčela i sa svakog cvijeta uzmi ono najbolje, a da ga ne povrijedis....

Jock tu!

#52 19.12.2009. 11:33:45

djeneral_karic
Napredujem!

"Zaista, bili smo najmizerniji narod pa nas je Allah, subhanehu we-te'ala, uzdigao i ojacao Islamom! Zato, kad god budemo trazili velicinu izvan Islama, Allah ce nas poniziti!"
"Ti sa svakim - lijepo! I traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!» (El-E'araf, 199)
- Budi kao pčela i sa svakog cvijeta uzmi ono najbolje, a da ga ne povrijedis....

Jock tu!

#53 13.01.2010. 02:58:43

djeneral_karic
Napredujem!

Jock tu!

#54 20.01.2010. 14:12:12

djeneral_karic
Napredujem!

Pljačkaš prima islam - Robber accept islam

http://www.youtube.com/watch?v=MssD9h4IJdo

Allahu-ekber

Jock tu!

#55 31.01.2010. 08:44:07

djeneral_karic
Napredujem!

Jock tu!

#56 21.02.2010. 12:39:44

din99
Napredujem!
Od: alsace.fr
Komentari: 332
Web

Djenerale reci mi iskreno  da li ti zaista uzivas u ovim objavama ili si ubjedjen da je to tvoja obaveza,da je tebe zapalo da sa svojim objavama,postovima itd.spasis bosnjake od propasti ?

Kad bi se zakoni sprovodili jednako prema svima ne bi nas ovako vijali i gonili...
Zakon treba primenjivati u potpunosti ili ne primenjivati ga uopste, rece zrtva zakona

Jock tu!

#57 26.02.2010. 06:33:23

profesor
Napredujem!
Komentari: 118

Djenerale dali ikada prije nego sto postavis ove video snimke malo pregledas i vidis dali ovi muslimanski ucenjaci govore istinu ili je samim tim sto su oni muslimani i ono sto govore istina Dasise malo raspitao lahko bi saznao da djed mraz i sveti nikola namaju nista zajednicko osim stoim je brada slicna katolici svetog nikolu slave tacno 6 dacembra sto je mora se priznati daleko od nove godine. Sto se tice jelke ili bozicnjog drveta i ono sa novom godinom nema nista samo naznalice i lazovi mogu tvrditi da je to novogodisnje drvo mozda je za vrjeme komunizma bilo novogodisnje ali oni koi zive u krscanskim zemljama posle bozica dan ili dva mogu vidjeti jelke spremne za recikliranje na mjestima za odpad Tvrditi daje nova godina vjerski praznik je budalastinja Nova godina je mozda nevjernicki  praznik mozda je i haram i netreba se proslavljati ali netreba druge optuzivati da su krivi oni i njihovi sveci zbog toga sto muslimani slave novu godinu zar je potrebno zbog toga sto volis svoj narod isvoju vjeru mrziti sve ostalo sto nepripada toj vjeri i tom narodu. Taman kada pomislim da su takozvane vehabije dobri vjernici i kao sto ramo rece gledaju svoja posla time demantujes sa ovim video snimcima mozda sudobri vjernici ali bogami negledaju samo svoja posla nego vole zaviriti i u tudu avliju.Ako se osjecaju kao neki misionari siritelji ili ucitelji islama nema potrebe da naseljavaju federaciju u federaciji su i tako 95 posto muslimani i tu za misionare islama nema puno posla;zatoih pozivamo u republiku srpsku dacemo im kuce zemlju mesdzlise i svu ostalu infrastrukturu samo nek dodu da tu sire islam jer tuje 95 posto nemuslimana i tu ima posla za njih

Jock tu!

#58 26.02.2010. 10:01:51

djeneral_karic
Napredujem!

profesor piše:

Djenerale dali ikada prije nego sto postavis ove video snimke malo pregledas i vidis dali ovi muslimanski ucenjaci govore istinu ili je samim tim sto su oni muslimani i ono sto govore istina Dasise malo raspitao lahko bi saznao da djed mraz i sveti nikola namaju nista zajednicko osim stoim je brada slicna katolici svetog nikolu slave tacno 6 dacembra sto je mora se priznati daleko od nove godine. Sto se tice jelke ili bozicnjog drveta i ono sa novom godinom nema nista samo naznalice i lazovi mogu tvrditi da je to novogodisnje drvo mozda je za vrjeme komunizma bilo novogodisnje ali oni koi zive u krscanskim zemljama posle bozica dan ili dva mogu vidjeti jelke spremne za recikliranje na mjestima za odpad Tvrditi daje nova godina vjerski praznik je budalastinja Nova godina je mozda nevjernicki  praznik mozda je i haram i netreba se proslavljati ali netreba druge optuzivati da su krivi oni i njihovi sveci zbog toga sto muslimani slave novu godinu zar je potrebno zbog toga sto volis svoj narod isvoju vjeru mrziti sve ostalo sto nepripada toj vjeri i tom narodu. Taman kada pomislim da su takozvane vehabije dobri vjernici i kao sto ramo rece gledaju svoja posla time demantujes sa ovim video snimcima mozda sudobri vjernici ali bogami negledaju samo svoja posla nego vole zaviriti i u tudu avliju.Ako se osjecaju kao neki misionari siritelji ili ucitelji islama nema potrebe da naseljavaju federaciju u federaciji su i tako 95 posto muslimani i tu za misionare islama nema puno posla;zatoih pozivamo u republiku srpsku dacemo im kuce zemlju mesdzlise i svu ostalu infrastrukturu samo nek dodu da tu sire islam jer tuje 95 posto nemuslimana i tu ima posla za njih

Vjeruj da ne znam o čemu pričaš, više te ne mogu da pratim, jednostavno...ne znam koji ti je stil, fazon, cilj, metod, menhedž....ništa ne znam

A jel to smatraš da u mjestu gdje su 95% (ili ako su 1%, svejedno) muslimani da0 ne treba neko ko će pozivat na dobro, i odvraćat od zla....Naime, svi do jednog od muslimana su dužni da naređuju dobro i da odvraćaju od zla....

Jel to smatraš da u federaciji ne treba govoriti o
štetnosti alkohola,
štetnosti droga,
štetnosti brze vožnje,
štetnosti slavljenja ćafirskih slava,
štetnosti i pogubnosti bluda i prostitucije,
štetnosti trgovine ljudima,
štetnosti trgovine djecom,
štetnosti međuljudske mržnje i netrpeljivosti,
štetnosti maloljetničke delikvencije,
štetnosti međukomšijske i međubratkse mržnje radi proklete zemlje
štetnosti krađe, dal one legalne gdje vlada i poslodavci kradu obican svjet, ili ove klasične nelegalne krađe koju sprovode sitne ribe....
štetnosti medijskog laganja i izvrtanja stvarnosti
štetnosti poginjanja glave pred nepravdom
štetnosti dječije neposlušnosti
štetnosti dječije i mladalačke razuzdanosti
štetnosti onoga što je štetno za ljudski razum, zdravlje, život, porodicu, imetak, društvo i narod u cjelini...

Jel to smatraš da u federaciji ne treba ljude pozivat na
međusobno poštovanje,
poslušnost roditeljima,
dobročinstvo roditeljima bez obzira kakvi bili prema nama,
lijep odgoj djece,
pozivat ih na namaz,
da se školuju,
da rade,
da se pomažu međusobno,
da ne zamjere jedni drugima radi sitnice,
da ne bacaju smeće po putu i po lijepim planinama bosanskim,
da uvažavaju i pomažu slabije i nemoćne,
da se suprostave nasilniku bez obzira ko on bio
pozivat da ljudi opraštaju jedni drugima
da ako neko pogriješi u bilo čemu ne smijet mu se nego mu pomoći
i pozivat na sve ono sto je korisno za ljudski razum, zdravlje, zivot, porodicu, imetak, društvo i narod u cjelini

Ako smatras da sve ovo federaciji nije potrebno, onda aferim.....

Jock tu!

#59 26.02.2010. 12:01:43

din99
Napredujem!
Web

djenerale mislim da se profesor nece zadovoljiti ,mislim da mu nisi odgovorio.
Koliko sam ja skontao srz njegovog posta je u samom pocetku i mislim da je prvo konkretno pitanje bilo upuceno tebi.Jedino ako smatras da njegovo pitanje ne vrijedi com. ili ne vrijedi odgovarati. to je onda nesto drugo.
Cekat cemo profesora ,mozda i ja grijesim
poz

Kad bi se zakoni sprovodili jednako prema svima ne bi nas ovako vijali i gonili...
Zakon treba primenjivati u potpunosti ili ne primenjivati ga uopste, rece zrtva zakona

Jock tu!

#60 26.02.2010. 12:50:14

profesor
Napredujem!

Djenerale pratis samo  ono sto tebi odgovara Postavio sam ti konkretno pitanje a ti odgovaras nesto deseto tebe sam pitao a misonare sam pozvao da malo  nasele i republiku srpsku i sta tu ima lose ili mislis da nema netreba nista od toga sto si nabrojao a i sevap je veci siriti vjeru tamo gdje je vise nevjernika i neznalica

Jock tu!

#61 26.02.2010. 14:27:49

djeneral_karic
Napredujem!

profesor piše:

Djenerale pratis samo  ono sto tebi odgovara Postavio sam ti konkretno pitanje a ti odgovaras nesto deseto tebe sam pitao a misonare sam pozvao da malo  nasele i republiku srpsku i sta tu ima lose ili mislis da nema netreba nista od toga sto si nabrojao a i sevap je veci siriti vjeru tamo gdje je vise nevjernika i neznalica

Ok je onda ak ti tako kazes. Tvoje mišljenje i znanje po pitanju jelke, nikole, i dal je nova vjerska il ne, je jedino ispravno, OK je. Zadovoljan....

Mislim, jedni kažu ovako jedni onako, mislim svak bira šta će prihvatit....A znam da se znanje po pitanju tih jelki, nikola i ostalih širkijata koji su uobičajeni u kršćanstvu prije svega uzima od samih kršćana, a zatim iz historije, odnosno perida prije zvaničnog početka kršćanstva....i ako smatraš da kršćani nisu uzeli velku kamaru običaja i svetkovina i božanstava iz tog paganskog perioda, onda nemam riječi....
Sama vjera kršćanstvo je MIX paganskog vjerovanja i onoga sa čim je došo Allahov Poslanik Isa a.s. (Isus), MIX se napravio da bi se ugodilo narodu, tako su od vjerovanja u Jednog Boga, da bi ugodili mnogobožačkoj svjetini napravili 3 boga, koja kad saberes dobiješ 1, čista matematika 1+1+1=1....al ne bih ulazio u kršćansku dogmu koju ni sami sebi ne mogu da objasne, samo kazem da su pokupili paganske običaje ubacili u vjeru i totalno izmjenili vjeru i dobili ono sto se zove kršćanstvo....tako da je sve povezano pa i ta jelkica....
Isto što sami bošnjaci priznaju da je ajvatovica bila neko bogumilsko pagansko svetište i eto kad su primili islam neki su nastavili taj paganski običaj, da bi ga vremenom nazvali islamskim, i to dovište, i tako eto sami sebi vjeru mjenjaju i idu u zabludu a da i ne opažaju, osim malo njih koji hoće da se malo raspitaju i skontaju....ha ja

I OPET krivi smo mi a ne neki tam "sveci" kako kazes da neko njih krivi....Ne, nego smo mi krivi....Al se narodu mora objasniti ko su i sta su i sta rade kojekakvi "sveci", kakvi su i odakle poticu kojekakvi praznici da bi ih se pričuvali radi svog dobra, za one koji hoće sebi dobro....

Pa evo ovako ćemo....Vi (profesor i din99) priznate Islamku Zajednicu u BiH kao zakonitog i jedinog legalnog i legitimnog tumača Islama na ovim prostorima, pa što eto onda od njih ne uzmete propise i tumačenja vezana za Jelku, Novu Godinu, 1. Maj, Djeda Mraza, i ostalo....Ha ja....

Tu vam je IZ po tom pitanju....
Ja sam samo običan griješni Allahov rob koji traži da se slijedi Kur'an i Sunnet radi sveopće sreće i jedinstva svih dobronamjernih ljudi na svitu....
Ondje gdje potrefim Istinu to je od Allaha, a ondje gdje pogriješim to je samo od mene i od šejtana....i molim Allaha da mi oprosti, i da uputi moj narod i sve nas, amin...

I o čemu mi ovdje uopće pričamo.....

Jock tu!

#62 26.02.2010. 16:09:33

din99
Napredujem!
Web

djeneral_karic piše:

profesor piše:

Ok je onda ak ti tako kazes. Tvoje mišljenje i znanje po pitanju jelke, nikole, i dal je nova vjerska il ne, je jedino ispravno, OK je. Zadovoljan....

Mislim, jedni kažu ovako jedni onako, mislim svak bira šta će prihvatit....A znam da se znanje po pitanju tih jelki, nikola i ostalih širkijata koji su uobičajeni u kršćanstvu prije svega uzima od samih kršćana, a zatim iz historije, odnosno perida prije zvaničnog početka kršćanstva....i ako smatraš da kršćani nisu uzeli velku kamaru običaja i svetkovina i božanstava iz tog paganskog perioda, onda nemam riječi....
Sama vjera kršćanstvo je MIX paganskog vjerovanja i onoga sa čim je došo Allahov Poslanik Isa a.s. (Isus), MIX se napravio da bi se ugodilo narodu, tako su od vjerovanja u Jednog Boga, da bi ugodili mnogobožačkoj svjetini napravili 3 boga, koja kad saberes dobiješ 1, čista matematika 1+1+1=1....al ne bih ulazio u kršćansku dogmu koju ni sami sebi ne mogu da objasne, samo kazem da su pokupili paganske običaje ubacili u vjeru i totalno izmjenili vjeru i dobili ono sto se zove kršćanstvo....tako da je sve povezano pa i ta jelkica....
Isto što sami bošnjaci priznaju da je ajvatovica bila neko bogumilsko pagansko svetište i eto kad su primili islam neki su nastavili taj paganski običaj, da bi ga vremenom nazvali islamskim, i to dovište, i tako eto sami sebi vjeru mjenjaju i idu u zabludu a da i ne opažaju, osim malo njih koji hoće da se malo raspitaju i skontaju....ha ja

I OPET krivi smo mi a ne neki tam "sveci" kako kazes da neko njih krivi....Ne, nego smo mi krivi....Al se narodu mora objasniti ko su i sta su i sta rade kojekakvi "sveci", kakvi su i odakle poticu kojekakvi praznici da bi ih se pričuvali radi svog dobra, za one koji hoće sebi dobro....

Pa evo ovako ćemo....Vi (profesor i din99) priznate Islamku Zajednicu u BiH kao zakonitog i jedinog legalnog i legitimnog tumača Islama na ovim prostorima, pa što eto onda od njih ne uzmete propise i tumačenja vezana za Jelku, Novu Godinu, 1. Maj, Djeda Mraza, i ostalo....Ha ja....

Tu vam je IZ po tom pitanju....
Ja sam samo običan griješni Allahov rob koji traži da se slijedi Kur'an i Sunnet radi sveopće sreće i jedinstva svih dobronamjernih ljudi na svitu....
Ondje gdje potrefim Istinu to je od Allaha, a ondje gdje pogriješim to je samo od mene i od šejtana....i molim Allaha da mi oprosti, i da uputi moj narod i sve nas, amin...
I mene djenerale,sto ba ne ilaknu koji put i za mene
poz

I o čemu mi ovdje uopće pričamo.....

Jock tu!

#63 26.02.2010. 16:43:30

djeneral_karic
Napredujem!

Dobročinstvo prema roditeljima

http://www.youtube.com/watch?v=J7orEIJE-lk

Jock tu!

#64 28.02.2010. 11:30:11

profesor
Napredujem!

Znao sam ja da ti mozes kad hoces vidis ovakvi video snimci nama trabaju oni nas mogu necemu pouciti a ne ono smece od video snimka

Jock tu!

#65 01.03.2010. 03:47:35

jednostavan
Forumash
Komentari: 691
Web

Jah, djenerala i profesora i ostalih... ano

Jock tu!

#66 04.03.2010. 12:13:00

jugoslav
Domaćin
Od: Ni na nebu ni na zemlji
Komentari: 1578
Web

djenerale i "djenerali", a da malo promjenite avtar te da "bacite" malo svoje poglede kroz kaledioskop?  brille
Vidjećete koliko svijet zna da bude ljepši, i sa vrlo malo mašte.
Ne, nebi to bio svijet iluzija. Bio bi to svijet kao s druge strane ogledala. Maštovit i čaroban.
Opustite se ljudi! Nemojte dočekati da vas starost pita, gdje vam je bila mladost!
Život se živi!  good

Jock tu!

#67 04.03.2010. 13:41:38

ebumalik
Član
Komentari: 33

nemoj ni ti sebi dozvoliti da se kajes za uzaludno protraceno vrijeme u stvari koji ti nece nimalo od koristi biti...

Jock tu!

#68 08.03.2010. 16:10:28

ebumalik
Član
Komentari: 33

Jock tu!

Podnožje