Kalesija Online :: Sajt kalesijske raje
Trenutno niste prijavljeni...
Dragi roditelji dali znate koliko vašu djecu Direktori Kalesiski škola plaćkaju sa jednom ekskurzijom od naše općine do Sarajeva.Jedna vožnja učenika košta 19. KM. a penzioneri se voze do Sarajeva za samo 10. KM vjerovatno je ovo sve baš zbog restitucije odlučite sami. 
Jock tu!
restitucija ? 
koliko ja znam restitucija je povrat nekada nelagalno oduzete privatne imovine od strane drzave 
Jock tu!
dobro je pa je 19km
budite happy ....
Jock tu!
narandza piše:
restitucija ?
koliko ja znam restitucija je povrat nekada nelagalno oduzete privatne imovine od strane drzave
Mozda je covjek mislio na PRIVATIZACIJU
moras odmah ispravljat
Stvarno nije fer prema ucenicima,mi kad smo isli bilo 20 KM a sad 19,tamam 3 cevapa vise u carsiji. Ubi nas ova RESTITUCIJA
Jock tu!
istina je da je puno 19 KM, neki dan jedan moja mala rodica iz Vukovija ishla u Zenicu (nemam pojma sta se u zenici ima vidjet, al et....) na eksurziju i placali 24 KM, jest cini mi se da su dobili cevape tamo, al opet je puno 
Jock tu!
Ma druze ja stalno putujem za Sarajevo, Zenicu, Doboj i prosle sedmice za Doboj karta u jednom smijeru 10,50 KM a eto Doboja blizu, za Sarajevo u jednom pravcu 16,00 KM a za Zenicu vjerovali ili ne citavih 22,00 KM. ALi zato je za Kalesiju iz Tuzle 3 KM

Jock tu!
ramo, koliko para ye trebala da kosta ona nasa exkurziya : kaly - visoko - saRAYevo- kaly 
a sto se tice exkurziya, nazalost dogovore se neke firme sa nekima lyudima iz skola... ne trazi se yeftiniye, nego ....

*

Jock tu!
caruga piše:
narandza piše:
restitucija ?
koliko ja znam restitucija je povrat nekada nelagalno oduzete privatne imovine od strane drzaveOprosti te pogriješio sam,htio sam da ispravim ali neće .
ma nije bad
, znamo na sta si mislio 
recesija i to 
Jock tu!
Ramo ba ...sto placas 3KM cekaj hankom bolan 
...Nego ovako ba ...De ti meni caruga nesto reci...Jesi li ti vidio s kojim busem djeca idu na ekskurzije ? ha ? Nije Hankom niti Bjeljevac siguran budi ..Vec ide Elle Travel koji ima sve ama bash sve ..i ja sam ishao sa Elle Travelom na ekskurziju ..relacija : Tuzla-Mostar-Blagaj-Tuzla i karta mi je bila 45KM...pa ti vidi jarane ...mozda jeste malo skupo ...al kvalitet autobuse koji ih vozi je na visokom nivou ! et pa poZz
Jock tu!
Jutros su sapanjski osnovci otisli za Sarajevo,placali su 15KM,kak sam ja vidio BT busevi.Realna cijena je od 15-20 KM,jer toliko te kosta kad ides sa vlastitim autom.A to sto neko mora bit dobar makar petaka po uceniku duga prica i nasa posla
Jock tu!
kaiser piše:
ramo, koliko para ye trebala da kosta ona nasa exkurziya : kaly - visoko - saRAYevo- kaly
a sto se tice exkurziya, nazalost dogovore se neke firme sa nekima lyudima iz skola... ne trazi se yeftiniye, nego ....![]()
*
Bilo je negdje izmedu 17 KM I 20 KM ali Kaleisja-Visoko-Sarajevo-Kalesija ali niko nece ici dzaba a ovako u skolama ucitelji, uciteljice, nastavnici, nastavnice i uza famelija pa moraju djeca platuiti i za njih
Jock tu!
ramo_a piše:
kaiser piše:
a sto se tice exkurziya, nazalost dogovore se neke firme sa nekima lyudima iz skola... ne trazi se yeftiniye, nego ....![]()
*Bilo je negdje izmedu 17 KM I 20 KM ali Kaleisja-Visoko-Sarajevo-Kalesija ali niko nece ici dzaba a ovako u skolama ucitelji, uciteljice, nastavnici, nastavnice i uza famelija pa moraju djeca platuiti i za njih
Nastavnici i ostali ne bi trebali ni placat,jer preuzimaju odgovornost za tu djecu.To ispada jos jedan obicni radni dan.Roditelji nece,ako se nesto desi njihovom djetetu,pitat il trazit nekakvo opravdanje,naknadu stete il slicno od sofera il agencije kojom je putovo vec od nastavnika,profesora,ucitelja...
Jock tu!
_gargamel_ piše:
ramo_a piše:
kaiser piše:
*Bilo je negdje izmedu 17 KM I 20 KM ali Kaleisja-Visoko-Sarajevo-Kalesija ali niko nece ici dzaba a ovako u skolama ucitelji, uciteljice, nastavnici, nastavnice i uza famelija pa moraju djeca platuiti i za njih
Nastavnici i ostali ne bi trebali ni placat,jer preuzimaju odgovornost za tu djecu.To ispada jos jedan obicni radni dan.Roditelji nece,ako se nesto desi njihovom djetetu,pitat il trazit nekakvo opravdanje,naknadu stete il slicno od sofera il agencije kojom je putovo vec od nastavnika,profesora,ucitelja...
ne placaju, al zato imaju dnevnice
))
Jock tu!
Radni dan se placa,logika
Jock tu!
Mislim da su ovo gnusne lazi !!!!I Mislim da je stvar same organizacije.A ucenici sigurno nisu osteceni.Mislim da je u cijenu karte uracunata i hrana.A Razredni starijesina kad naruci 30 cevapa ili sta vec jedu ima gratis klopu za sebe.Sto znaci da nema logike ni direktor ni nastavnik ni skola ,niti bilo tko da zakida djecu.I Mislim da je sama tema bez.
pozdrav
Jock tu!
Prije rata na ekskurziju se išlo 3 ili 4 puta u 8 godina školovanja. Danas djecu vozaju po ekskurzijama svako malo. Zašto? Sigurno nije što djeca zele da idu negdje ili da njihovi roditelji to traže. Uprava škole u kojoj su o učitelji i nastavnici su vidjeli dobru priliku da ućare koju marku. Svaki učitelj ili nastavnik naplaćuje dnevnicu za taj izlet a da pri tome ne plaća ništa. Na ekskurziji ne upoznaju djecu sa ljepotama Naše domovine nego puste djecu da rade šta hoće dok oni uživaju u slobodnom danu. Što se tiče odgovornosti ko će to od organizatora odgovarati ili dobiti otkaz ukoliko se dijeci nešto desi. Ova država je puna parazita a prosvjetni radnici (člast izuzetcima) su jedni od njih.
Jock tu!
Ja podrzavam exkurzije i izlete.Mislim da je odlazak negdje u sklopu nastavnog plana i programa.A isto mislim da ucenik koji nema da plati put ili nemora ici ili ce vec skola da plati.
Mislim da nema mjesta manipulacijama, ako ima onda je sramota!
pozz
Jock tu!
Joj "Kalesiskih" - dugo se ovako slatko ne nasmijah..
Jock tu!
individual piše:
Evo, javio se mr. pravopis.
Jock tu!
Osojnica ili kako vec, ako imas probleme sa inidividual s privatne strane, privatno ih i rjesavaj.
Ovo s tvoje strane lici na sve osim na normalan nastup jedne zrele osobe!
Neka ti ovo bude poslednje upozorenje.
Jock tu!
Nastavna ekskurzija je obavezna i tu nastavnike niko nista ne pita, a da ih pitate znali bih da 99% njih smatra ekskurziju najtežim radnim danom u godini. Druga stvar, ako caruga znas ko to radi daj imena policiji, dokaze i rijesen problem. Ova naklapanja su price u stilu "cuo ja od nekog". Samo nemoj sad ono u stilu "kakva policija" itd. Postujem onog ko prica ali konkretno a ne "cula-kazala". A to da nastavnici usicare neku marku to su insinuacije. Siguran sam da cak onima koji ne mogu platiti iznadu nacin da obezbijede sredstva da i oni odu na ekskurziju. Znam jer to i sam radim jer svake godine platim put, dzeparac najmanje za 1 ucenika!Snositi odgovornost za necije dijete taj dan se ne moze platiti. I na kraju ako imas dijete u skoli idi na jednu ekskurziju, pa da vidis kako nastavnici,ucitelji, profesori "uzivaju" taj dan!Pozdrav!
Jock tu!
osojnica piše:
individual piše:
Evo, javio se mr. pravopis.
Potrudi se da ne budem baš tako često predmet tvoje pažnje. Ofirno je. Gdje mi fali zarez u rečenici? Gdje? Gdje? 
Jock tu!
Joj, pa samo je napisala "evo, javio se mr. pravopis"....
Nije to razlog da se salje upozorenje i to "poslednje"... Dajte ljudi, profesionalizam se temelji na toleranciji... Kad nam je svima ovako lijepo na ovoj stranici neka tako i ostane... a i Meris je pokazao da se moze nositi sa njenim komentarima pa ne vidim razlog da se ukljucuje administrator i ovako postupa prema jednom clanu "sajta kalesijske raje"...
Hvala na razumijevanju...
Jock tu!
NAslov teme je "Direktori Kalesiski škola"...
Ako bas ima toliku zelju javno da dokaze ili dokazuje svoje umijece "poklapanja" druge osobe neka otvori temu samo za njih dvoje
A i ona je dokazala da se moze nositi sa svojim komentarima tako da subasa nema potrebe da se ukljucuje na ovakav nacin. 
Svaki sledeci post van teme se brise.
Hvala na razumijevanju...
Jock tu!
@jasmine... Što se tiče problema sa privatne strane - ja tu osobu ne poznajem. Ili možda poznajem, ali ne želi da se predstavi. Možda ona (kako tvrdi da je žensko) mene zna. I ne znam zašto je uzela pik na mene. Kao da će me uvrijediti i spustiti na zemlju ako me ispravi u nekoj rečenici ili tačnije rečeno "ismijava". Evo ja ju lično pozivam da se predstavi i ako ima kakvih problema sa mnom, neka mi to kaže odmah sad. A ako nema problema sa mnom - onda je ista kao i svi ostali imbecili koji se razumiju u sve i svašta, osim u svoj život.
Jock tu!