Kalesija Online :: Sajt kalesijske raje
Trenutno niste prijavljeni...
profesor piše:
jednostavan piše:
Ah te vehabije, vehabije. Gdje nas bas odvedose. Obnovise nam vjeru ( vrati se nas 'unazad' na sjecanja nasih predaka po pitanju shvatanja i ozbiljnosci pristupu vjeri. )
svi idu naprijed samo muslimani i rakovi idu u rikverc
Zahvaljujuci tome sto su muslimani ostavili Knjigu po kojoj kad su isli, isli su putem upute i prospiriteta. Sad hoce bez te Knjige, pa ne mogu, ponizeni su, jer je to obecanje Sveznajuceg da kad ostavimo uputu da ce nas snaci svako ponizenje.
A put nevjernika je odvajkada bio da se bori protiv istine i islama, i to je kaderullah na zemlji, dkale, Allahovo odredjenje, samo kad bi mi znali.
Jock tu!
kockar piše:
ebumalik piše:
nebih da pokazivam prstom u osobu il da ovde prozivam...
a protivnici se itekako vide...Ovaj tvoj upis me podsjeca na pojedine strane medie kad pricaju o Bin Ladenu da obavezno naznace "ISLAMSKI TERORISTI" sto podrazumjeva po njima da su svi muslimani teroristi a tako i ti svi oni koji nisu tvog misljenja su nevjernici i huskasi protiv Islama.
neznam kako mene poveza sa njima????
gdje pise da je neko proglasen nevjernikom???
gdje stoji moje misljenje i ko huska protiv islama..
ne potvaraj me i ne izmisljalj.
Sjedi malo i razmisli o svom prvom upisu i upitaj se dali je licemjerno suditi o nekome bez adekvatnih argumnata,a pogotovo ako se radi o tome dali je neko musliman to jest vjernik ili ne to zna jedino Uzviseni Allah dz.s.
ko ovdje kome sudi?
Allah je taj koji ce nam presuditi.
jos jedna potvora...
P.S
Bez ikakve licne uvrede samo drugarski savjet, i ne reakcija na upis radi toga sto me je pogodila ili da sam se u njoj prepozno nego opsta reakcija jednok obicnog smrtnika.
??????????????
Jock tu!
sta bi niko nezna kosu vehabije
Jock tu!
Ja ba "profesore" ovoliko komentara i citata, a na kraju samo ostade to da oni praktikuju Sunnet vise nego "ostali" i ,naravno, nose duge brade a kratke pantalone...
Mislim, ima ovdje mnogo lijepih stvari za procitat i naucit i vidi se da su temu ,uglavnom, komentarisali ljudi koji posjeduju znanje iz ove oblasti ali niko ne dade konacnu definiciju...
Jock tu!
oni koji zude za tim da steknu Allahovo zadovoljstvo i vjecni dzennet insaAllah.
Jock tu!
ebumalik piše:
oni koji zude za tim da steknu Allahovo zadovoljstvo i vjecni dzennet insaAllah.
Zakljucak= Svi smo mi Vehabije 
Jock tu!
subasa piše:
ebumalik piše:
Zakljucak= Svi smo mi Vehabije
Zakljucak ti nije dobar.Pravilno bi bilo da zakljuca glasi Svi smo mi muslimani.
Na pitanje tko su zapravo vehabije?Odgovor sam ocekivao od Djenerala karica.Medjutim po njegovom tumacenju oni ispadose najveci muslimani na svijetu.On ih tako vidi i dozivljava.Mada po onome sto mi obicni smrtnici mozemo da doznamo iz okruzenja cinjenice se ne podudaraju.
Mislim da ce jos biti polemike po pitanju tko su zapravo vehabije
pozz.
Jock tu!
Od mog prijatelja dobio sam ovo putem e-maila i morao sam objaviti ovdje na sajtu, bas na ovoj temi.
U grudima sunnet sija nazvaše ga vehabija zbog tog često suze lije nisu braća vehabije...
Već su vjere Muhammeda sto im s'pravog puta neda što ih vodi sve sunnetom oni žude za Dženetom...
Od žena se razlikuju sunnet brade uređuju, nisu oni vehabije vole Islam i dzamije ...
Dragom Bogu dove šalju ..... ...i redovno svi klanjaju.
Hajde brate reci sada šta to kome smeta brada?
Poslanik je nosio kada po zemlji je hodio, tako je to bilo prije nosili je sunnetlije. ...
Mili Bože gdje ovo ide protjeraš se mudžahide, nekada su dobri bili kad za Bosnu krv su lili.
Jesil gledo Palestinu kada mala djeca ginu, sa svojeg su protjerani ginu zato što su muslimani??
Slušateli politiku vidite li Ameriku, jer musliman srca cista on je za njih terorista....
Tuku djecu Afganistana kradu naftu muslimana, isto tako po Iraku mladu djecu i nejaku....
Židovima sve su dali da bi Islam ubijali, pate nasu Palestinu svakog dana djeca ginu...
Sjetite se Srebrenice i kad ginu izbjeglice, sjetite se ratnih dana sjetite se svih dušmana.
Sram te bilo Bosno mala i ti si se pokazala, četvoricu ti si dala gvantanamu hi predala....
Sašto si hi osudila, zasto si ih otpremila.Zato što su Muslimani ko im djecu sada hrani, čujes ono djete slabo pita majku gdje je babo....
Šta da majka njemu zbori koje rijeci da govori, zatvoreni su sine mali jer su brade svi nosili.Voljeli su poslanika Allahova miljenika, nisu krivi ovom svijetu zivjeli su po sunnetu. ...
Ti si sine bio mali kada su oni ratovali, krv su svoju vrelu lili i za Islam se borili. ...
Sa tekbirom ratovali za šehadet umirali, ko musliman da se rodiš i da Bosnom mirno hodiš.A sad leze zatvoreni od dušmana izmuceni, zato hvala ovoj vladi ovaj zulum što uradi....
Muslimani ne srljajte dušu svoju ne prljajte, nisu oni vehabije već su sunetlije.
Allaha se dragog boje pred njim drhte kada kada stoje, to su nase sunnetlije nisu oni vehabije. ...
Jock tu!
Selam alejkum.
Uh, nisam dugo pisao, niti dolazio.I kad dodjoh tu je stara (nova) tema.Tema zbog koje su mnogi osjećali jaku glavobolju zbog serije neprespavanih noći u kojima se distutovalo o tome.I te serije neprespavanih noći, ponavljale su se.
Prvo, kada govorimo o pripadnicima selefija (tzv. "vehabija"), kako ih neki pogrdno nazivaju ,nije uvijek lako povući granicu i vidjeti ko je zaista selefija, a ko to nije.
Ono što mene iritira je sledeće: Neki koji sebe nazivaju selefijama, onima koji ispravno rauzimjevaju vjeru i ispravno je praktikuju, zagovornici su nekih ideja, koje su tragične.
1. Pozivaju na bojkot izbora.Još više, smatraju da su oni koji glasaju napustili okvire vjere i postali nevjernici.Kada se priblize izbori (taj period je pred nama) neki organizuju predavanja na kojima pozivaju da muslimani ne trebaju i nesmiju izaći na izbore, da im vjera to ne dozvoljava.Čak se štancaju i besplatno dijele CD-ovi takvog sadrzaja.
A šta je alternativa koju onda nude?
2. Omalovazavaju se nasi ratni simboli odbrambenog rata.Kazu da je zastava ljiljani kršćanski simbol.Jedan mi veli teško meni da sam, kaze, pogino pod ljiljanima.Nipodaštava se naša odbrana.Vrhunac je u tome da smatraju da je Armija BiH bila tagutska i nevjernička.Smatraju da su oni loši momci, a da su dobri bili samo oni koji su nam dolazili sa strane da nam pomognu.Sve u svemu grubo prekrajaju blizu istoriju, pomazući politiku izjednačenja Dodika i Tadica prema kojoj je zrtva=agresor.
Opet podvlačim, to rade samo neki, a ne svi.
Ove stvari su jako kritične.
Jock tu!
Dalje...Više puta sam imao prilike da čujem gnusne i bezobrazne komentare kada je 11.juli i dzenaza stradalima u genocidnog agresiji na Srebrenicu.Sve riječi omalovažavanja i nipodaštavanja.Lično sam slušao te stvari.
Eto, to su opasne stvari, koje me ponekad iritiraju.
Selam a.
Jock tu!
To su pojedinacni slucajevi koji dolaze od notornih neznalica, iako su nacelno prihvatili islamske duznosti i izvrsavaju ih, medjutim to nije dovoljno da sva njihova svijest sazrije i doce do tog kvaliteta.
Jock tu!
Da, ali vjeruj jednostavni, da je ta pojava u Bosni raširena i nije baš za zanemariti.
Pa ja sam mnogo puta čuo i slušao ovakve nepotrebne i štetne ideje da muslimani u BiH ne smiju glasati, da im vjera to zabranjuje, da je armija R BiH bila tagutska (nevjernička), da su ljiljani kršćanski znak.Mene ovakve stvari pogađaju kao otrovne strijele, iskreno da ti kažem.
Evo, upravo danas sam čuo ovo u vezi glasanja...dakle,počeli su.
Jock tu!
I šta im je onda alternativa, šta nude? Ove stvari jako narušavaju muđumuslimanske odnose, vjeruj mi.
Zamislimo sledeću hipotetičku situaciju te razmismo o njoj.
Pretpostavimo da je taj stav, da muslimani ne trebaju i nesmiju izaći na izbore, ispravan i korektan.Onda bi to značilo da je IDEALNO rješenje da ni jedan bošnjska,musliman,vjernik (normalan insan) ne izađe na izbore.Za posljedicu bi imali da ostanemo bez naših predstavnika u Vlasti, sve rukovodeće funkcije bi preuzeli Srbi i Hrvati.Jasno je da bi u toj situaciju mi postali njihove sluge te bi ih sluzili do eventualnog transporta u klaonicu na klanje i silovanja.
Jock tu!
sabrija-teocak piše:
Pozivaju na bojkot izbora.Još više, smatraju da su oni koji glasaju napustili okvire vjere i postali nevjernici.Kada se priblize izbori (taj period je pred nama) neki organizuju predavanja na kojima pozivaju da muslimani ne trebaju i nesmiju izaći na izbore, da im vjera to ne dozvoljava.Čak se štancaju i besplatno dijele CD-ovi takvog sadrzaja.
A šta je alternativa koju onda nude?
Rahmetli Hfz Jusuf Barcic o glasanju:
http://www.youtube.com/watch?v=RD3YbpfS6yA
Jock tu!
Nemam zvučnike pa ne mogu poslušati, mada znam o čemu je riječ.
1. Oni koji pozivaju na bojkot izbora, da se ne treba i nesmije glasati, ŠTA NUDE, kao alternativu? I, koje mehanizme nude kojima će se ostvariti njihova zamisao o uređenju Bosne?
2. Zašto se svakog 11.jula MINIMIZIRA događaj u Srebrenici od strane neke braće selefija? I, zašto se na taj način pomaže politika izjednačenja režima Srbije i Dodika prema kojoj je agresor=žrtva? Zašto im pomazu protiv nas samih?
3. Zašto se omalovažavaju naši ratni simboli odbrane kao što je Ljiljan zastava od strane neke braće? Zašto je to kršćanski znak po njima?
4. Zašto se omalovažava i osporava naša odbrana od monstruoznih okupatora i ubica koji su bili došli da nas sve redom pobiju, i one koji klanjaju svezanih ruku na stomaku i one koji ruke vežu na prsima (ako je to važno). Zašto se naša odbrana minimizira i nipodaštava od strane neke braće? Zašto su dobri samo momci koji su nam dolazili sa strane pomoći, a naša domaća odbrana je po njima bila škart?
5. Zašto neki samo znaju pljuvati po drzavi, po Islamskoj zajednici u BiH, a istovremeno ništa ne raditi osim što se bave gore navedenim stvarima i uz to generisu svađe i neprijatnosti.A onda govore "halali brate".
6.Kome je u interesu da na gore navedene načine ruši muđumuslimanske odnose među muslimanima u Bosni?
7.Zato neki profesori od braće koji su po Saudiji zavrsavali fakultete i oko Saudije znaju oko sebe okupiti depresivnu omladinu bez posla, onu omladinu koja nije osnovala vlastite porodice, bez posla, škole i perspektive, ljude sa blazim ili tezim PTSP-om (rat) pa im pumpati glave nekim radikalnim idejama, da je naša odbrata škart i da ne treba glasati.Zašto ne pokušaju sa drugim osobama? I zasto tj braći ne nađu poso pa ih zaposle da rade kada su tolike dobričine?
Volio bi da mi neko da odgovore na navedena pitanja.A ove pojave nisu baš malo raširene.
Toliko od mene. Selam alejkum.
Jock tu!
@sabrija aferim momcino, upravo si napiso' sve sto u sustini i jeste cinjenicno stanje u nasoj zemlji po tom "vehabijskom pitanju" samo malo pojasnjenje, tzv. vehabije ili kako im ti dade pravi ili ne naziv ranije sto je mozda i tacno, zasnivaju svoje znanje i shvatanje covjecanstva na osnovu izvornih islamskih nacela, mozda malo i radikalnih ali to samo dragi Allah zna, sto po geografkom codu evolucije ljudskog uma je gotovo ne prihvatljivo na ovim prostorima a kamoli zapadnije, ja slucajno zadnjih nekoliko godina krstarim bliskim istokom iz cisto ekonomskih razloga i upoznajem ljude koji shvataju/praktikuju tj. imaju vec implementiran izvorno islamski mehanizam u socijalnu (ako tako mogu da nazovem) svijest, jer ovdje nema puno toga sto bi znacilo u pravom smislu te rijeci, kako god, sad mi je malo jasnije zasto su USA naj jaca i naj socijalno razvijenija zemlja na planeti, ne kazem da neke nase bratske arapske zemlje nemaju svoju veliku vrijednost, naprotiv oko bliskog istoka se trenutno vrti gotovo cijeli svijet ali ovi zapadno preko bare prednjace mnogo a i imaju cime vjerujte...
Jock tu!
La hawle we la kuwwete illa billahi!!!!
Jock tu!
ebumalik piše:
La hawle we la kuwwete illa billahi!!!!
Ja sam iznio nekoliko ČINJENICA, nešto što već godinama gledam (ja lično) i slušam.Ne mogu da shvatim kako neka braća mogu razmišljati na gore navedena načine.Pa zar ne vide da samo sebi nanose ogromnu štetu?
Volio bi da mi neko objasni gdje su IZVORI navedenih stavova.Jednostavni kaže da su to pojedinačni slučajevi.Ne bih se do kraja složio. Jako mu je tanak taj stav po meni koji ipak ovde svaki dan zivi u Bosni za razliku od njega koji je u USA.
Jock tu!
tewhid - je vjerovanje u Allahovu jednoću koja se ispoljava kroz tewhidu rububijjeh, tewhidu uluhijjeh i tewhidul-esmai we siffat.
- tewhid rububijjeh - izdvajanje Allaha, dželle šanuhu, kao Jedinog koji ima moć stvaranja, vladavine i planiranja (održavajnja) u svemiru.-
tewhid uluhijjeh - izdvajanje Allaha, dželle šanuhu, kao Jedinog zasluženog da Mu se čini Ibadet, na taj način što čovjek neće robovati drugom pored Allaha niti mu se približavati kao što robuje Allahu i približava mu se.
- tewhidul-esmai we siffat - izdvajanje Allaha, dželle šanuhu, po imenima kojima se Sam prozvao i opisao u Svojoj Knjizi, ili jezikom Svoga Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem, na taj način što ćemo potvrđivati ono što je On potvrdio a negirati ono što je On negirao, bez iskrivljavanja, pogrešnog interpretiranja, usporedbe i pokušaja zalaženja u kakvoću tih imena i svojstava.
Kaze Uzvišeni Allah ( u prijevodu značenja): „On je Gospodar nebesa i Zemlje i onoga što je između njih, zato samo Njega obožavaj i u tome budi istrajan! Znaš li da ima Njegovo ime iko!" (Merjem, 65). Ovaj ajet sadrži sve tri kategorije tewhida.
Jock tu!
sabrija-teocak piše:
....(sve do sad rečeno,Đ.K. )...
npr što se zamaraš tim "činjenicama" koje si naveo tolko da smatras da će te "činjenice" (ak neko kaze da su ljiljani,okupljanje a ne dženaza u srebrenici, ARBIH il sta ja znam, to što kaze da su) ovaj naš narod odvesti u propast, a zaboravljaš npr da se ovaj naš narod guši u većim problemima....možda su ove činjenice preteške za tebe i ne možeš neke stvari shvatiti il razumjeti što je normalno, ili razumiješ na drugačiji način, sto je opet normalno....
Nebitan je moj stav po pitanju svega sto si naveo, ne kažem ništa....samo pitam
Zašto ne pomeneš lutanje omladine....
koju ne zanimaju ni sopstveni roditelji...a kamoli ljiljani
ili možda ARBiH ........ ili možda izbori i glasanje....
onu omladinu koja uopće neće da vjeruje ni u šta
onu omladinu koja je zaboravila ARBIH i agresiju
onu omladinu koja ne mari ni za čim
onu omladinu koja se opija i drogira na svakom ćošku
onu omladinu koja subotom zamagljuje prozore na zadnjem sjedištu babinog auta na raznim mjestima u Kalesiji, i diljem Bosne....bilo to subotom naveče ili bilo kad ili bilo di...
onu omladinu koja ne veze nikako ruke u namazu, jer ih namaz ne tangira,
onu omladinu koja se izgubila vjeru u Onaj svit pa tako da se nikog ne boje i ništa ne poštuju
onu omladinu koja se bode po vozovima i kafićima
onu omladinu koja diže svoj glas na roditelje koji su ga rodili
itd itd ..........itd itd.....a svakim danom je ovakvih sve više i više
a ovo je omladina koja je budućnost ove zemlje, poslije će takvi da biraju i DA BUDU BIRANI....zamisli kako će voditi opštinu ili državu neko ko nije umio da vodi i kontroliše ono što mu je među vilicama i ono što mu je među nogama, već je samo haram činio sa tim....
meni je žao moga naroda, žao mi je ove omladine....
de da nađemo alternativu za ZAPADNJAČKI NAČIN ŽIVOTA koji upražnjava i vodi naša omladina....
Jedino riješenje je Islam, al istinski da se vratimo islamu i da ga prihvatimo potpuno u svim segmentima....da se vratimo izvoru, jer se pametan insan, kad se rijeka zamuti, uvijek vrati na Izvor da se napije čiste i zdrave vode....a ne da se zadovoljimo samo tako kako jeste...tj. svake 4 godine, odnosno svake 2 godine samo ćemo obnavljati ono što obnavljamo,ili će obnavljati ono što obnavljaju ili ćete obnavljati to što obnavljate zavisi u kojem licu se insan izražava i kome se obraća, a ništa se ne menja....
Ja neću ništa reći, moj stav je nebitan....ne zelim da pametujem jer imam svojih obaveza i problema koje treba da rešavam...samo pitam šta da se radi po ovom pitanju....oko omladine
Jock tu!
Zašto ne spominjem, pitaš? A kako znaš da ne spominjem?
Sve navedeno, naravno da spominjem, posebno ovo "zamagljuje prozora na zadnjem sjedištu babinog auta" (ako si mislio na blud).I mnogo sam pričao o tome po Forumima, mislim da ti neki i sa ovog Foruma mogu to da potvrde.
I, žao mi je zbog toga.Međutim, hoću da vjerujem da to ima tendenciju da ide na bolje.I mislim da ide na bolje, sporo, ali ide.
Jasno je da u jednom upisu na Forum ne mogu sve nabrojati, niti je potrebno da sve redom nabrajam, spominjem tamo gdje osjetim da moje riječi mogu ostaviti neki koliki toliki trag, barem minoran trag.
Mislim da su na neki način i Ebumalik i djeneral_karić napravili omašku te se nisu dotakli diretno mog zadnjeg upisa.Šta više, djeneral karić kaže da njegov stav nije bitan po ovim stvarima koje sam nabrojao.Ali, helem, kao što kažeš na neki način nije ni važno.
Međutim, boli me što neka braća divergiraju na ovaj način.I ostajem pri stavu da se radi o ozbiljnim stvarima.Opet kažem ne rade to svi, ali mnogi pojedinci rade, a možda i neke menje strukture. Pazi, neko stoji iza svega.
Ja sam dosta u toku,koliko mi vrijeme dozvoljava, pratim sve, mnoge stvari na licu mjesta.
Jock tu!
sabrija-teocak piše:
Sve navedeno, naravno da spominjem, posebno ovo "zamagljuje prozora na zadnjem sjedištu babinog auta" (ako si mislio na blud).I mnogo sam pričao o tome po Forumima, mislim da ti neki i sa ovog Foruma mogu to da potvrde.
I, žao mi je zbog toga.Međutim, hoću da vjerujem da to ima tendenciju da ide na bolje.I mislim da ide na bolje, sporo, ali ide.
Jasno je da u jednom upisu na Forum ne mogu sve nabrojati, niti je potrebno da sve redom nabrajam, spominjem tamo gdje osjetim da moje riječi mogu ostaviti neki koliki toliki trag, barem minoran trag.
Mislim da su na neki način i Ebumalik i djeneral_karić napravili omašku te se nisu dotakli diretno mog zadnjeg upisa.Šta više, djeneral karić kaže da njegov stav nije bitan po ovim stvarima koje sam nabrojao.Ali, helem, kao što kažeš na neki način nije ni važno.
Međutim, boli me što neka braća divergiraju na ovaj način.I ostajem pri stavu da se radi o ozbiljnim stvarima.Opet kažem ne rade to svi, ali mnogi pojedinci rade, a možda i neke menje strukture. Pazi, neko stoji iza svega.
Ja sam dosta u toku,koliko mi vrijeme dozvoljava, pratim sve, mnoge stvari na licu mjesta.
Hajr inšaAllah.....molim Allaha da nam pomogne u radu za Islam, da ujedini naše redove...amin
Jock tu!
djeneral_karic piše:
sabrija-teocak piše:
Ja sam dosta u toku,koliko mi vrijeme dozvoljava, pratim sve, mnoge stvari na licu mjesta.Hajr inšaAllah.....molim Allaha da nam pomogne u radu za Islam, da ujedini naše redove...amin

Jock tu!
sabrija-teocak piše:
2. Zašto se svakog 11.jula MINIMIZIRA događaj u Srebrenici od strane neke braće selefija? I, zašto se na taj način pomaže politika izjednačenja režima Srbije i Dodika prema kojoj je agresor=žrtva? Zašto im pomazu protiv nas samih?
Toliko od mene. Selam alejkum.

Jock tu!
djeneral_karic piše:
sabrija-teocak piše:
....(sve do sad rečeno,Đ.K. )...
npr što se zamaraš tim "činjenicama" koje si naveo tolko da smatras da će te "činjenice" (ak neko kaze da su ljiljani,okupljanje a ne dženaza u srebrenici, ARBIH il sta ja znam, to što kaze da su) ovaj naš narod odvesti u propast, a zaboravljaš npr da se ovaj naš narod guši u većim problemima....možda su ove činjenice preteške za tebe i ne možeš neke stvari shvatiti il razumjeti što je normalno, ili razumiješ na drugačiji način, sto je opet normalno....
Nebitan je moj stav po pitanju svega sto si naveo, ne kažem ništa....samo pitam
Zašto ne pomeneš lutanje omladine....
koju ne zanimaju ni sopstveni roditelji...a kamoli ljiljani
ili možda ARBiH ........ ili možda izbori i glasanje....
onu omladinu koja uopće neće da vjeruje ni u šta
onu omladinu koja je zaboravila ARBIH i agresiju
onu omladinu koja ne mari ni za čim
onu omladinu koja se opija i drogira na svakom ćošku
onu omladinu koja subotom zamagljuje prozore na zadnjem sjedištu babinog auta na raznim mjestima u Kalesiji, i diljem Bosne....bilo to subotom naveče ili bilo kad ili bilo di...
onu omladinu koja ne veze nikako ruke u namazu, jer ih namaz ne tangira,
onu omladinu koja se izgubila vjeru u Onaj svit pa tako da se nikog ne boje i ništa ne poštuju
onu omladinu koja se bode po vozovima i kafićima
onu omladinu koja diže svoj glas na roditelje koji su ga rodili
itd itd ..........itd itd.....a svakim danom je ovakvih sve više i više
a ovo je omladina koja je budućnost ove zemlje, poslije će takvi da biraju i DA BUDU BIRANI....zamisli kako će voditi opštinu ili državu neko ko nije umio da vodi i kontroliše ono što mu je među vilicama i ono što mu je među nogama, već je samo haram činio sa tim....
meni je žao moga naroda, žao mi je ove omladine....
de da nađemo alternativu za ZAPADNJAČKI NAČIN ŽIVOTA koji upražnjava i vodi naša omladina....
Jedino riješenje je Islam, al istinski da se vratimo islamu i da ga prihvatimo potpuno u svim segmentima....da se vratimo izvoru, jer se pametan insan, kad se rijeka zamuti, uvijek vrati na Izvor da se napije čiste i zdrave vode....a ne da se zadovoljimo samo tako kako jeste...tj. svake 4 godine, odnosno svake 2 godine samo ćemo obnavljati ono što obnavljamo,ili će obnavljati ono što obnavljaju ili ćete obnavljati to što obnavljate zavisi u kojem licu se insan izražava i kome se obraća, a ništa se ne menja....
Ja neću ništa reći, moj stav je nebitan....ne zelim da pametujem jer imam svojih obaveza i problema koje treba da rešavam...samo pitam šta da se radi po ovom pitanju....oko omladine
pametan insan nece sebi dozvoliti da dvaput ide uz rijeku trazeci izvor i cistu vodu negoce izmisliti filter da to prfiltrira
Jock tu!